Osigurano potporom Vlade Republike Hrvatske

Za provedbu projekta kupnje proizvodne opreme tvrtka Amus d.o.o. ostvarila je bespovratna sredstva iz proračuna Republike Hrvatske, odnosno projekt je financiran bespovratnim sredstvima od strane Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije u sklopu programa poticanja poduzetništva i obrta – Poduzetnički impuls za 2015. godinu.

Opći cilj projekta je postizanje konkurentnosti i povećane gospodarske aktivnosti tvrtke Amus d.o.o. Navedeno će se postići unaprjeđenjem učinkovitosti poslovanja i proizvodnih procesa ulaganjem u nabavu novih tehnologija koja dovode do znatno poboljšanog proizvoda, te novih proizvoda uz povećanje obujma proizvodnje kroz ulaganje u nabavu opreme koja je potrebna za poboljšanje efikasnosti proizvodnje i uštede energije. Slijedeći ne manje važan cilj projekta je otvaranje novih radnih mjesta i zadržavanje postojećih.

Predmet ulaganja je oprema koja je potrebna za poboljšanje efikasnosti proizvodnje i uštede energije uporabom strojeva za izradu ambalaže (kašeta za ribe sa poklopcem te presadnice) te alati za izradu otpresaka koji se koriste u prehrambenoj industriji u obliku kašeta za ribu i u poljoprivrednoj industriji u obliku presadnica.

Ovim projektom osiguravamo dobre temelje za buduće ulaganje. Nakon završetka projekta pozitivni učinci (produktivnosti uvođenjem novih alata i ušteda energije novom proizvodnom opremom) projekta bit će vidljivi tijekom cijelog vijeka trajanja nove opreme. Proizvodnja kašeta za ribe komplementarna je novom vidu ribarstva (uzgoj ribe) koji se razvija u Republici Hrvatskoj strelovitom brzinom. Tvrtka Amus svojim tehničkim kapacitetima i blizinom Kvarneru, Dalmaciji, Italiji i Sloveniji te kvalitetom jedina može zadovoljiti tražene uvjete. Nastavkom proizvodnje novih tipova kašeta za ribu osim stvaranja većeg proizvodnog asortimana stvaramo ugled pouzdanog proizvođača i dobavljača ambalažnih proizvoda.