Osigurano potporom Vlade Republike Hrvatske

Naljepnica-za-potpore_Osigurano-potporom-RH

Za provedbu projekta kupnje proizvodne opreme tvrtka Amus d.o.o. ostvarila je bespovratna sredstva iz proračuna Republike Hrvatske, odnosno projekt je financiran bespovratnim sredstvima od strane Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije u sklopu programa poticanja poduzetništva i obrta – Poduzetnički impuls za 2015. godinu.

Opći cilj projekta je postizanje konkurentnosti i povećane gospodarske aktivnosti tvrtke Amus d.o.o. Navedeno će se postići unaprjeđenjem učinkovitosti poslovanja i proizvodnih procesa ulaganjem u nabavu novih tehnologija koja dovode do znatno poboljšanog proizvoda, te novih proizvoda uz povećanje obujma proizvodnje kroz ulaganje u nabavu opreme koja je potrebna za poboljšanje efikasnosti proizvodnje i uštede energije. Slijedeći ne manje važan cilj projekta je otvaranje novih radnih mjesta i zadržavanje postojećih.

Predmet ulaganja je oprema koja je potrebna za poboljšanje efikasnosti proizvodnje i uštede energije uporabom strojeva za izradu ambalaže (kašeta za ribe sa poklopcem te presadnice) te alati za izradu otpresaka koji se koriste u prehrambenoj industriji u obliku kašeta za ribu i u poljoprivrednoj industriji u obliku presadnica.

Ovim projektom osiguravamo dobre temelje za buduće ulaganje. Nakon završetka projekta pozitivni učinci (produktivnosti uvođenjem novih alata i ušteda energije novom proizvodnom opremom) projekta bit će vidljivi tijekom cijelog vijeka trajanja nove opreme. Proizvodnja kašeta za ribe komplementarna je novom vidu ribarstva (uzgoj ribe) koji se razvija u Republici Hrvatskoj strelovitom brzinom. Tvrtka Amus svojim tehničkim kapacitetima i blizinom Kvarneru, Dalmaciji, Italiji i Sloveniji te kvalitetom jedina može zadovoljiti tražene uvjete. Nastavkom proizvodnje novih tipova kašeta za ribu osim stvaranja većeg proizvodnog asortimana stvaramo ugled pouzdanog proizvođača i dobavljača ambalažnih proizvoda.